Bergtraining

Je bent hier:

Bergtrainingen Alpen

Onze bergtraining, in kleine groepen, wordt gegeven door zeer ervaren instructeurs. Doel van de training is om de rijvaardigheid in de bergen te vergroten, het onderkennen van gevaarlijke situaties en het voorkomen hiervan. Uiteraard is gezelligheid en het groepsgevoel ook belangrijk, waardoor je aan deze leerzame training nog lang terug denkt. Neem gerust contact met ons wanneer je meer wilt weten over onze bergtrainingen in de Alpen. Of meld je nu al aan via ons inschrijfformulier

De Alpen

Onze bergtraining wordt gegeven in de Alpen. Er worden ruim 1500 trainingskilometers afgelegd door 4 landen (Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Duitsland) en zo’n 25-30 Alpenpassen bedwongen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn: Silvretta Hochalpenstrasse, Stelviopas, Reschenpas, Timmelsjoch en Umbrailpas. Kortom een uitstekende basis voor prachtige ritten voor zowel de beginnende als gevorderde motorrijders.

Meld je snel aan, door contact met ons op te nemen, en geniet van deze avontuurlijke ervaring. De tarieven voor de bergtraining vind je hier.

Bergtrainingen Alpen: uniek en alleen bij ons!

  • De routes zullen elke dag qua lengte en soort aangepast zijn aan de groep waarvoor jij je hebt ingeschreven, met andere woorden: van rustig met lager tempo, meer pauze en minder kilometers, tot een groep die vooral lekker doorrijdt en veel kilometers maakt. Ook kan de moeilijkheidsgraad van de route verschillen.
  • De instructeur kan in overleg met de groep besluiten de route aan te passen.
  • Indien er voldoende belangstelling voor is, zal ook voor de bergtrainingen een “Ladies group” gevormd worden, dit kun je bij inschrijving als voorkeur opgeven.
  • Er zal gebruik worden gemaakt van foto’s en video’s om je training te evalueren.

Bergtrainingen Alpen: ons programma

Om je fysiek en psychisch voor te bereiden op de bergtraining zullen wij hieronder het programma globaal beschrijven. Zo weet je wat je de 8 dagen van de bergtraining kan verwachten.

Programma dag 1:

Wij verwachten jullie tussen 12:00-13:00u in Bikerhotel Fernblick in Fiss.  Na kennis gemaakt te hebben met elkaar en met de instructeur, oftewel coaches – zoals wij ze eigenlijk liever noemen, zullen wij de middag benutten voor een kennismakingstraining. Na deze eerste training kan, indien mogelijk en gewenst, de indeling van de groepen gewijzigd worden.

Programma dag 2:
Tijdsindeling: 07:30u ontbijt – 09:00u vertrek training – 12:30u lunch – 16/17:00u Hotel.

Gedurende deze dag komen zaken aan de orde komen als:

1)   Informatie verzamelen (kijk- en waarnemingstechniek
2)   Je eigen “waterpas” (evenwicht/balans)
3)   Stuurtechniek, bochtentechniek en remtechniek
4)   Parkeren van je motorfiets

Programma dag 3:
Tijdsindeling: 07:30u ontbijt – 09:00u vertrek training – 12:30u lunch – 16/17:00u Hotel.

Onderwerpen die vandaag aan de orde komen zijn:

1)   Aansluiten bij dag 2
2)   Positie op de rijbaan (rechte wegen en in bochten)
3)   Wegrijden op een steile helling (zowel op als af)
4)   Ruimtekussen

Programma dag 4:

Tijdsindeling: 07:30u ontbijt – 09:00u vertrek training – 12:30u lunch – 16/17:00u Hotel.

Onderwerpen die vandaag aan de orde komen zijn:

1)   Aansluiten bij vorige dagen
2)   Inhalen

Dag 2,3 en 4 zijn bedoeld om genoemde onderwerpen gedurende deze dagen eigen te maken en dit te kunnen plaatsen binnen ieders eigen referentiekader. Alle onderwerpen komen dus op deze dagen veelvuldig terug tijdens de instructie/evaluatie momenten. De coaches maken hierbij o.a. gebruik van demo’s, tekeningen, discussie met de deelnemers d.m.v. het droppen van een onderwerp in de groep.

Programma dag 5: rustdag, maar voor wie zelf wil rijden zijn er voldoende routes beschikbaar!

Programma dag 6:
Tijdsindeling: 07:30u ontbijt – 09:00u vertrek training – 12:30u lunch – 16/17:00u Hotel.

Onderwerpen die vandaag aan de orde komen zijn:

1)   Verdieping dag 2 t/m 4
2)   Risico, relatief of absoluut
3)   “Slim” rijden
4)   Rijden met meer mensen / groepen in de bergen

Programma dag 7:
Tijdsindeling: 07:30u ontbijt – 09:00u vertrek training – 12:30u lunch – 16/17:00u Hotel.

1)      Vragen/ideeën uit de groep

Programma dag 8:
Om 09:00u voor de laatste keer gezamenlijk ontbijten, met daarna de uitreiking van de certificaten.
Om 11:00u checken we uit en zit deze bergtraining in de Alpen er helaas weer op!

Bergtrainingen Alpen: het hotel

Het hotel ligt op ongeveer 900 km vanaf Utrecht. De heen- en terugreis is op eigen gelegenheid van de deelnemer. De uiterlijke aankomsttijd in het hotel is zaterdag om 12:30u. De kosten van de heen- en terugreis (brandstof/overnachtingen), drankjes en lunches op de trainingsdagen en eventueel tol zijn op kosten van de deelnemer. Het hotel beschikt over een garage voor de motoren en voldoende parkeergelegenheid voor auto met aanhangwagen indien men ervoor kiest op deze manier te komen.

Verder geldt voor al onze trainingen, er moet niets en er mag veel, we komen lachend, we hebben plezier, genieten van onze hobby, steken veel op en gaan met een nog grotere smile als gekomen, weer naar huis!

Meld je hier aan!

Waarom een training bij Motor-Trainingen.nl?

Sfeer

In een ongedwongen sfeer en met respect voor elkaar, d.m.v. coaching en indien gewenst zelfs door instructie d.m.v. bijvoorbeeld een demo, het beheersen van je motorfiets, het begrijpen van de weg en het andere verkeer te verbeteren.

Luisteren

Onze instructeurs/coaches “luisteren” ook naar de groep en door het voeren van gesprekken over bepaalde situaties, brengen we een soort manier van denken in het rijgedrag van de deelnemers teweeg. Hierdoor zal de kans op een ongeval (welke statistisch best wel hoog is) flink afnemen. Hiervoor maken we o.a. gebruik van filmbeelden en foto’s.

FUN

Bij ons staan fun, respect voor elkaar en het motto “er mag veel, er moet niets “ hoog in het vaandel, vandaar: Aangepaste routes voor elk niveau. Iedereen kan deelnemen, net je rijbewijs, al tig trainingen gevolgd of je rijdt gewoon heel veel kilometers, We hebben een groep voor dames, onze “Ladies group”, Voor iedere deelnemer zullen er film en fotobeelden beschikbaar zijn als herinnering en natuurlijk een certificaat van deelname

Neem contact met ons op!