Bergtraining

Je bent hier:

Volg een bergtraining Alpen bij motor-trainingen!

Motor-trainingen organiseert bergtrainingen voor iedere motorrijder, verzorgd door gepassioneerde, zeer ervaren en gediplomeerde instructeurs. Met onze bergtraining Alpen rijden we door schitterende bergpassen in Oostenrijk, Zwitserland en Italië! De routes gaan over vele mooie wegen met diverse uitdagingen en vele (verschillende soorten) bochten. Door de juiste balans tussen soort route, rijafstand en de tijd voor coaching, zal het rijplezier in de bergen al tijdens deze training verhoogd worden!

Neem gerust contact met ons wanneer je meer wilt weten over onze bergtrainingen in de Alpen. Of meld je nu al aan via onze webshop!

Voor wie en welke motoren?

De bergtrainingen van motor-trainingen zijn geschikt voor elke motorrijder. Of je nu veel of weinig ervaring hebt, een chopper, sport- of toermotor rijdt, een rustige of juist sportievere rijstijl hebt. Mede doordat hoge snelheden in de bergachtig gebied niet zo relevant zijn, kan iedereen mee op deze prachtige bergtraining!

Naast een intensieve training, is de bergtraining ook een gezellig weekend met mede motorrijders. Kortom: een niet te missen ervaring voor iedere motorrijder van elk niveau.

BOEK HIER JOUW BERGTRAINING ALPEN!
 • Bergtrainingen voor iedere motorrijder
 • Trainingen in kleine groepen
 • Trainingen op maat
 • Leuk, gezellig en leerzaam
 • Schitterende, uitdagende omgeving
 • Verzorgd door ervaren, gediplomeerde instructeurs

Welke bergpassen?

Onderstaand een greep uit de schitterende bergpassen, welke mogelijk in onze routes zijn opgenomen:

 • Silvretta Hochalpenstraße
 • Stelviopas
 • Timmelsjoch Hochalpenstraße
 • Reschenpas

Coaching

Tijdens onze trainingen worden er aanwijzigingen en tips gegeven om jou als motorrijder nog veiliger en vloeiender te laten rijden. Aspecten welke daarbij aan bod komen zijn o.a: zithouding, stuurhouding, juiste bediening, kijktechniek, bochtentechniek, stoppen/keren op een helling, hellingproef, gevaarherkenning, positie keuzes, snelheidsdosering, inhaaltechnieken, ruimtekussen en risicoperceptie.

Ook maken wij tijd en ruimte om vragen en wensen uit de groep te behandelen.

Na afloop van de bergtraining hopen wij dan ook dat iedereen genoten heeft van de gezelligheid en vooral het nodige heeft bijgeleerd!

SCHRIJF JE HIER IN VOOR JOUW BERGTRAINING ALPEN!

Ervaring

Wij zitten al meer dan 30 jaar in het vak, dus een uitgebreide ervaring. Verzorgen naast bergtrainingen ook trainingen op het circuit, de openbare weg en leiden mensen op voor hun motorrijbewijs. Wij zorgen voor een degelijke en dynamische opbouw van al onze trainingen, waarbij wij zoveel mogelijk rekening proberen te houden met ieders wensen en tempo.

BOEK HIER JOUW BERGTRAINING ALPEN!

Globaal overzicht bergtraining

Zondag volgt er eerst een kennismaking met de andere deelnemers en ons team. Nog diezelfde middag maken we gezamenlijk een kennismakingsrit.

Maandag t/m vrijdag worden de trainingen op maat verzorgd. De aspecten welke aan de orde komen, zie onder het kopje coaching, zullen op ieders niveau behandeld worden zouden dus per persoon kunnen verschillen. Ook zullen wij de tijd nemen om op vragen/wensen vanuit de groep in te gaan. Wanneer men dit wenst is er ook gelegenheid om er een dag/dagdeel zelf op uit te gaan of om op dat moment te genieten van de wellness welke dit hotel biedt. (Denk dus aan zwemkleding!)

Zaterdagochtend zal iedereen na het ontbijt, al dan niet samen met nieuw gemaakte motorvrienden, vertrekken terug naar huis.

SCHRIJF JE HIER IN VOOR JOUW BERGTRAINING ALPEN!

Bergtrainingen Alpen: het hotel

Zondag uiterlijk 13:00u word je verwacht bij Hotel Jägerhof te Zams Oostenrijk. Dit hotel met afgesloten motorgarage en voldoende parkeergelegenheid voor eventueel auto met aanhangwagen en ligt op ongeveer 900km vanaf Utrecht.

Elke ochtend wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet en elke avond een 5-gangen keuze menu verzorgd.

De heen- en terugreis is op eigen gelegenheid van de deelnemer. De kosten van de heen- en terugreis (brandstof/overnachtingen), drankjes en lunches op de trainingsdagen en eventueel tol zijn op kosten van de deelnemer. 

Het hotel beschikt over verschillende wellness faciliteiten als sauna, binnen- en buitenzwembad en massages. Denk er dus wel aan om eventueel badkleding mee te nemen!

Waarom een motortraining bij Motor-Trainingen.nl?

Motor circuit trainingen, bochtentraining motor, rijvaardigheidstraining motor, bergtraining motor, motortrainingen, circuit Lelystad

Sfeer

In een ongedwongen sfeer en met respect voor elkaar, d.m.v. coaching en indien gewenst zelfs door instructie (een demo), het beheersen van je motorfiets, het begrijpen van de weg en het andere verkeer te verbeteren.

Motor circuit trainingen, bochtentraining motor, rijvaardigheidstraining motor, motortrainingen, bergtraining motor, circuit Lelystad

Luisteren

Onze instructeurs/coaches “luisteren” ook naar de groep en door het voeren van gesprekken over bepaalde situaties, brengen we een soort manier van denken in het rijgedrag van de deelnemers teweeg. Hierdoor zal de kans op een ongeval (welke statistisch best wel hoog is) flink afnemen.

Motor circuit trainingen, bergtraining motor, bochtentraining motor, rijvaardigheidstraining motor, motortrainingen, circuit Lelystad

Fun

Bij ons staan fun, gezelligheid, respect voor elkaar en het motto “er mag veel, er moet niets “ hoog in het vaandel. Routes voor elk niveau, dus iedereen kan deelnemen, net je rijbewijs, al tig trainingen gevolgd of je rijdt gewoon heel veel kilometers.

Motor circuit trainingen, bochtentraining motor, rijvaardigheidstraining motor, bergtrainingen motor, motortrainingen, circuit Lelystad

Neem contact met ons op!  What is 8 x 4


   What is 2 + 6