Bergtraining

Je bent hier:

Bergtrainingen Eifel

Onze bergtraining, geschikt voor iedereen en gegeven in kleine groepen, wordt verzorgd door zeer ervaren instructeurs. Doel van de training is om je rijvaardigheid in de bergen met bochtige omstandigheden en hoogteverschillen te vergroten, het onderkennen van gevaarlijke situaties en het voorkomen hiervan. Uiteraard is gezelligheid en het groepsgevoel ook belangrijk, waardoor je aan deze leerzame training nog lang terug denkt en er nog veel plezier van zult hebben. Onze bergtrainingen worden gegeven in de Eifel, Moezel en Hunsrück. Deze omgevingen staan voor puur rijgenot en wordt door velen gezien als een speeltuin voor motorrijders. Een uitstekende basis voor prachtige ritten voor zowel de beginnende als de gevorderde motorrijder. Neem gerust contact met ons wanneer je meer wilt weten over onze bergtrainingen of meld je snel aan  door het inschrijfformulier in te vullen.

Bergtrainingen Eifel:
uniek en alleen bij ons!

 • ALTIJD een reserve instructeur mee tijdens de trainingen
 • Vooraf een pré-training op onze centrale locatie in Harderwijk. Voordeel: tijdens de training in de Eifel hoef je geen onnodig tijd meer te besteden aan het opfrissen van de basisbediening van de motor.
 • Basic – Intermediate – Advanced groepen. Tijdens de eerste middagtraining inventariseren wij of iedereen in de juiste groep zit. Zo kan de indeling nog aangepast worden, dit om een zo’n homogeen mogelijke groep te maken.
 • De routes zullen op elke dag qua lengte en soort aangepast zijn aan de groep waarvoor jij je hebt ingeschreven, met andere woorden: van rustig met lager tempo, meer pauze en minder kilometers, tot een groep die vooral lekker doorrijdt en veel kilometers maakt. Ook zal de moeilijkheidsgraad van de routes verschillen.
 • De instructeur kan in overleg met de groep besluiten de route aan te passen.
 • Indien er voldoende belangstelling voor is, zal ook voor de bergtrainingen een “Ladies group” gevormd worden, dit kun je bij inschrijving als voorkeur opgeven.
 • Er zal gebruik worden gemaakt van foto’s en video’s om je training te evalueren en om zo extra waarde toe te voegen.
 • De 1e dag verzamelen wij rond 12:00u op een centraal punt in de Eifel. Na de lunch starten we met de bergtraining. Voordeel: iedereen kan op eigen gelegenheid en tempo naar de verzamellocatie komen.

Meld je snel aan, door je aan te melden via het infschrijfformulier of door contact met ons op te nemen, en geniet van deze avontuurlijke ervaring. De tarieven voor de bergtraining vind je hier.

Piesport_Moselschleife
Eifeltraining motor-trainingen.nl

Bergtrainingen Eifel: ons programma

Vooraf aan onze bergtrainingen geven wij een pré-training op onze centrale locatie in Harderwijk. Voordeel hiervan is, dat wij tijdens jouw training in de Eifel geen onnodig tijd meer hoeven te besteden aan het opfrissen van de basisbediening van de motor.
Hierbij valt te denken aan:

 1. Zithouding, balans/stabiliteit motorfiets
 2. Stuurtechniek, (voet)remtechniek en kijktechniek
 3. Hellingproef

 

Tijdens onze 3 en 4-daagse bergtrainingen worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Het rijden als trainingsgroep
 2. Informatie verzamelen (kijk- en waarnemingstechniek)
 3. Je eigen “waterpas” (evenwicht/balans)
 4. Juiste bediening, stuurtechniek, bochtentechniek en remtechniek
 5. Ruimtekussen
 6. Positie keuzes, zowel in bochten als op de rechte wegen
 7. Zelf zicht creëren
 8. “Slim” rijden op kruispunten en rotondes
 9. Inhalen, kijktechniek en plaats
 10. Snelheidsdosering, rijden op het gas
 11. Risico; relatief of absoluut
motor-trainingen.nl
Motor-trainingen.nl

Programma 

Dag 1: We verzamelen rond 12:00u op een centraal punt in de Eifel. Iedereen kan zo op eigen gelegenheid en tempo naar de verzamellocatie komen. Verder maken we kennis met elkaar en met de instructeur oftewel mentor/coach, zoals wij ze eigenlijk liever noemen. Zo blijft leren leuk!

Na de lunch starten we met de bergtraining, deze eindigt bij ons gemoedelijke hotel. Tenslotte moet het ook een leuk en gezellig motorweekend worden. Tijdens deze 1e dag beginnen we uiteraard al actief met de training en worden de 1e trainingsdoelen aangestipt.

Dag 2/3: Na een heerlijke maaltijd, gezellige avond, goede nachtrust en een lekker ontbijt, nemen wij je mee over mooie en leerzame routes. We gaan heel veel bochten rijden, van korte haarspeldbochten tot en met wat snellere doordraaiers, dit gebied leent zich daar uitstekend voor. Onderweg wordt regelmatig gestopt om te tekenen, voor evaluaties, tips en tricks, aanwijzingen en om het volgende trainingsdoel aan te wenden.

De laatste dag rijden we vanaf het hotel naar de noordkant van de Eifel en zal worden gebruikt om nog wat laatste puntjes op de i te zetten en verder lekker te genieten van het rijden in deze schitterende omgeving. We zullen rond 15.00/16.00u stoppen voor een laatste kop koffie, het uitreiken van de certificaten en het afscheid nemen van elkaar/de groep. Vervolgens rijdt iedereen zelfstandig naar huis.

Bij een 4 daagse training wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om voor de mentor/coach uit te rijden, dit om het “zelf rijden” te trainen. Volgen is nl iets anders dan zelf voorop rijden. Indien gewenst kan er door de cursisten dan gebruik gemaakt worden van communicatie (het bekende oortje van tijdens de motorrijlessen), dit om zo de feedback van de mentor/coach ook mee te krijgen en zodoende van elkaar te leren.

Naast een intensieve training, is de bergtraining ook een gezellig weekend met mede motorrijders. Kortom:  een niet te missen ervaring voor iedere motorrijder van elk niveau!

Waarom een training bij Motor-Trainingen.nl?

Sfeer

In een ongedwongen sfeer en met respect voor elkaar, d.m.v. coaching en indien gewenst zelfs door instructie d.m.v. bijvoorbeeld een demo, het beheersen van je motorfiets, het begrijpen van de weg en het andere verkeer te verbeteren.

Luisteren

Onze instructeurs/coaches “luisteren” ook naar de groep en door het voeren van gesprekken over bepaalde situaties, brengen we een soort manier van denken in het rijgedrag van de deelnemers teweeg. Hierdoor zal de kans op een ongeval (welke statistisch best wel hoog is) flink afnemen. Hiervoor maken we o.a. gebruik van filmbeelden en foto’s.

FUN

Bij ons staan fun, respect voor elkaar en het motto “er mag veel, er moet niets “ hoog in het vaandel, vandaar: Aangepaste routes voor elk niveau. Iedereen kan deelnemen, net je rijbewijs, al tig trainingen gevolgd of je rijdt gewoon heel veel kilometers, We hebben een groep voor dames, onze “Ladies group”, Voor iedere deelnemer zullen er film en fotobeelden beschikbaar zijn als herinnering en natuurlijk een certificaat van deelname

Neem contact met ons op!