Bochten- of rijvaardigheidstraining circuit

Je bent hier:

Volg een bochtentraining of rijvaardigheidstraining bij motor-trainingen!

Motor-trainingen organiseert trainingen voor iedere motorrijder, verzorgd door gepassioneerde, zeer ervaren en gediplomeerde instructeurs.

Waarom kiezen voor een training op het circuit? Een circuit biedt je de mogelijkheid om op een veilige plek, zonder overig verkeer, te werken aan je voertuigbeheersing, bocht-, rem- en kijktechniek. Tijdens onze motortrainingen leer je met plezier jouw vaardigheden te verbeteren teneinde jouw veiligheid te vergroten.

Neem gerust contact met ons wanneer je meer wilt weten over onze rijvaardigheidstrainingen op het circuit.
Of meld je direct aan via onze webshop!

Voor wie en welke motoren?

De rijvaardigheidstrainingen van motor-trainingen worden gegeven op het PVI circuit te Lelystad. Deze zijn geschikt voor elke motorrijder. Of je nu veel of weinig ervaring hebt, een chopper, sport- of toermotor rijdt, een rustige of juist sportievere rijstijl hebt. Deze trainingen zijn van 8:30 – 16:30 uur en zijn incl. goed verzorgde lunch.

 • Bochtentrainingen voor iedere motorrijder
 • Rijvaardigheidstrainingen voor iedere motorrijder
 • Trainingen in kleine groepen
 • Niets moet en er mag veel!
 • Trainingen op maat
 • Leuk, gezellig en leerzaam
 • Schitterend, uitdagend circuit
 • Verzorgd door ervaren, gediplomeerde instructeurs

Inhoud bochtentraining

Tijdens onze bochtentrainingen zullen er de nodige rondjes op het circuit gereden worden. Met alle groepen gaan wij zowel linksom als rechtsom rijden en gaan we verder in op aspecten als: waarnemen, lezen van de weg/bocht, tijdig klaar zijn voor de bocht, wel of geen bocht-techniek toepassen, apex, uitkomen van de bocht.

In de ochtend van 09:00-12:00u, zullen wij tijdens de training verder nog aandacht besteden aan het remmen op hogere snelheid en in de middag van 13:00-16:00u, het remmen in de bocht! Tussen de middag zal er een complete lunch worden verzorgd.

Tijdens deze bochtentrainingen zijn er diverse snelheidsgroepen. Bij inschrijving kunt u een keuze maken uit:
*Normale/rustige rijder (jouw eerste bochtentraining)
*Intermediate (de gemiddeld vlotte rijder)
*Advanced (vlotte rijder, die al eerder bochtentraining heeft gevolgd)

Na afloop van de bochtentraining hopen wij dat iedereen genoten heeft van de gezelligheid en vooral het nodige heeft bijgeleerd!

Tijdens onze trainingen zal er een professionele fotograaf aanwezig zijn voor schitterende foto’s!

Inhoud rijvaardigheidstraining

Basis training: zithouding, stuurhouding, kijktechniek, remtechnieken met gemiddelde snelheid, manoeuvreren op lage/gemiddelde snelheid met o.a. korte bochtjes, slalom, hellingproef, wipwap.

Advanced training: remtechnieken met hogere snelheden, manoeuvreren op gemiddelde/hoge snelheid met o.a. remmen en uitwijken, lane-change, bermvlucht, manouevreren op een schuine kant.

Met beide trainingsgroepen zullen er ook de nodige rondjes op het circuit gereden worden. Zowel linksom als rechtsom en gaan we verder in op aspecten als: waarnemen, lezen van de weg, tijdig klaar zijn voor de bocht, wel of geen bocht-techniek toepassen, apex, uitkomen van de bocht. De basisgroep zal hierbij op de eigen weghelft blijven, de advanced groep gaat gebruik maken van de gehele rijbaan en zal dieper ingaan op de bochttechnieken.

Aquaplanebak: tijdens zowel de basistraining als de advanced training maken wij tevens gebruik van de aquaplanebak. Dit is een gedeelte van het circuit welke onder water gezet kan worden, hier oefen je onder meer het rijden onder slechte (weers-) omstandigheden als bijvoorbeeld in de regen.

Na afloop van de rijvaardigheidstraining hopen wij dat iedereen genoten heeft van de gezelligheid en vooral het nodige heeft bijgeleerd! Voor alle onderdelen geldt, er moet niets en er mag veel!

Tijdens onze trainingen zal er een professionele fotograaf aanwezig zijn voor schitterende foto’s!

BOEK HIER JOUW BOCHTEN- of RIJVAARDIGHEIDSTRAINING!

Verschil

Omdat er verschillende groepen zijn met verschillende niveaus, kan de inhoud van de training onderling verschillen. Dit komt ook, doordat wij tijd en ruimte houden om vragen en wensen uit de groep te behandelen.

BOEK HIER JOUW MOTORTRAINING!

Ervaring

Wij zitten al meer dan 30 jaar in het vak en hebben dus een uitgebreide ervaring. Verzorgen naast bergtrainingen ook trainingen op het circuit, op de openbare weg en leiden wij mensen op voor hun motorrijbewijs.

Efficiëntie

Wij zorgen voor een degelijke en dynamische opbouw van al onze trainingen, waarbij wij zoveel mogelijk rekening proberen te houden met ieders wensen en tempo.

Waarom een motor circuit training bij Motor-Trainingen.nl?

Motor circuit trainingen, bochtentraining motor, rijvaardigheidstraining motor, bergtraining motor, motortrainingen, circuit Lelystad

Sfeer

In een ongedwongen sfeer en met respect voor elkaar, d.m.v. coaching en indien gewenst zelfs door instructie (een demo), het beheersen van je motorfiets, het begrijpen van de weg en het andere verkeer te verbeteren.

Motor circuit trainingen, bochtentraining motor, rijvaardigheidstraining motor, motortrainingen, bergtraining motor, circuit Lelystad

Luisteren

Onze instructeurs/coaches “luisteren” ook naar de groep en door het voeren van gesprekken over bepaalde situaties, brengen we een soort manier van denken in het rijgedrag van de deelnemers teweeg. Hierdoor zal de kans op een ongeval (welke statistisch best wel hoog is) flink afnemen.

Motor circuit trainingen, bergtraining motor, bochtentraining motor, rijvaardigheidstraining motor, motortrainingen, circuit Lelystad

Fun

Bij ons staan fun, gezelligheid, respect voor elkaar en het motto “er mag veel, er moet niets “ hoog in het vaandel. Routes voor elk niveau, dus iedereen kan deelnemen, net je rijbewijs, al tig trainingen gevolgd of je rijdt gewoon heel veel kilometers. Van iedere deelnemer zullen er tevens professionele foto’s gemaakt worden.

Motor circuit trainingen, bochtentraining motor, rijvaardigheidstraining motor, bergtrainingen motor, motortrainingen, circuit Lelystad

Neem contact met ons op!  What is 8 + 1


   What is 6 + 6